Gerlasco zeefbakken mengbakken

GERLASCO KIJKT VOORUIT

Op 1 december 1991 werd door Gerco Oudshoorn in Mijdrecht het lasreparatiebedrijf “Oudshoorn Laswerken”, voor aanbouwdelen van graafmachines en wielladers, opgericht. In deze tijd zonder internet en mobiele telefoon waren duurzaamheid en degelijkheid de speerpunten. In 2005 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in “Gerlasco”. Doordat de meterkast zwaar was afgezekerd kregen we oog voor het hoge energieverbruik. We zijn toen begonnen met o.a. de aanschaf van energiezuinig lasapparatuur. Dit resulteerde direct in een enorme verlaging van het energieverbruik. De maandelijks terugkomende lage energiekosten veranderde de denkwijze binnen onze bedrijfsvoering.

 

GROEN IS NIET ALLEEN ONZE KLEUR, MAAR OOK ONZE VISIE

De ontwikkeling van onze zeef- en mengbakken gaat constant door. Van een licht lopende aandrijving tot een bepaalde vorm van de rotorbladen in de zeefbakken. Door de plaatsing in de juiste positie zorgen deze rotorbladen voor een goede doorstroming van het materiaal. Dit zorgt voor een uitmuntende prestatie en capaciteit.
De “rode” breekbak werd in 2011 door Gerlasco ontwikkeld en in 2022 volgde een upgrade. Bij deze 2e generatie ”groene” breekbak is vooral gelet op capaciteit en kwaliteit. Door een paar kleine wijzigingen is het ons gelukt om nog meer capaciteit eruit te halen.
Het is erg belangrijk om de machine buiten soepel en licht te laten draaien. Besparing van brandstof in combinatie met de juiste opschephoek en vulopening zorgt voor een zuinige GROENE machine voor mens en milieu.

 

ONZE TRANSPORTMIDDELEN

Eind 2022 hebben we een nieuwe Isuzu D Max in gebruik genomen, waarmee we met een luchtgeveerde aanhanger de kleinere machines afleveren.
Voor het zwaardere werk hadden we vanaf 2011 de zuinige DAF LF EEV in gebruik.  Door de strengere EU-klimaatregels was deze echter niet meer schoon genoeg.  Begin 2023 hebben we daarom voor de zware werkzaamheden een Mercedes Antos Euro 6 aangeschaft.
In februari 2024 hebben we 2 brandstof personenauto’s ingewisseld voor 2 volledig elektrische Tesla’s om op een (groene manier) onze klanten te kunnen bezoeken.
Al vanaf 2017 verwarmen we het kantoor volledig met warmtepompen, die weer gebruik maken van PV panelen.
Bij elke verandering, vervanging of investering wordt onze keuze vooral gemaakt vanuit dit speerpunt. Zorgvuldig wordt steeds weer naar het energiegebruik gekeken om hier in lengte van jaren op een duurzame manier gebruik en gemak van te hebben.

 

Ook de stap maken naar Tesla, maak een testrit en bestel hem op:  https://ts.la/michael606252